Ještě u nás nemáte účet? Vytvořte si ho teď a nebo se přihlašte.
+ Přidat Příspěvek
+ Nové Diskuzní Téma
Výsledky 1 až 4 z 4

Thread: Trhání/extrakce stoličky číslo osm (osmičky)

  1. #1
    Administrator admin avatar
    Členem od
    Oct 2013
    Příspěvky
    221

    Trhání/extrakce stoličky číslo osm (osmičky)

    Trhání/extrakce stoličky číslo osm (osmičky)

    Jak to probíhalo?

    Pak doktor tam měl ještě někoho dalšího, měl jsem z toho pocit, že je možné, že ten den věnoval zejména extrakcím a ten člověk byl možná chirurg.

    Pan doktor potřel místo vpichu injekce vodičkou pro znecitlivění. Dále injekce do dvou míst kolem zubu. Necítil jsem žádnou velkou bolest, spíše tlak. Injekce nijak neprožívám když mi kůži znecitliví před vpichem je to úplně bez problému i když je to nepříjemné.

    Čekání pár minut dokud lokální anestetikum nezačne působit. Pak na zub jakoby něco našrouboval, naprosto v pohodě, žádná bolest. Pak kleště speciálně na extrakci osmičky. A zub vykroutil krouživým pohybem. Bez bolesti. Extrakci bych hodnotil jako mnohem příjemnější/bezbolestnější než opravování zubu kdy se vrtá. Dal mi nějakou buničiny na zkus. Extrakce bezplatná, hrazeno pojišťovnou VZP.
    Dále mi dala sestra lístek s pokyny co dělat po extrakci. Viz http://www.nechcikazy.cz/extrakce-zubu , odstavec "Po extrakci zubu".

    Problém by mohl být pokud má člověk problém s tím, že se mu špatně zastavuje krvácení. Je potřeba nevytvářit v ústech podtlak a jazykem nezajíštět do místa vyjmutého zubu aby se zde vznikající krevní sraženina neodstraňovala. Jinak to bude pořád krvácet. Takže to je o disciplíně a sebeovládání. Dále je potřeba se fyzicky nenamáhat a odpočívat.

    Nemá se tedy kloktat ani pít ani jíst. Já nepil asi ještě 6 hodin po zákroku, pak jsem začal pít pár loků tak aby nepřišel čaj do styku se zraněným místem.

    Asi 2-3 hodiny po zákroku přestává anestetikum účinkovat, takže tehdy může místo po zubu trochu bolet. Bolest v mém případě nebyla tak silná aby nebylo možno při ní spát. Měl jsem drobnu tepotu (zima), takže jsem se pořádně oblékl i čepici

    V noci bez problémů, před usnutím je potřeba si připomínat že musím být opatrný vůči tomu místu aby se tohojení nenarušilo.

    Ráno ještě trochu oteklé to místo, ale už bez problémů, prakticky bez bolesti. Začínám už pít šalvějový čaj, šalvěj je prý protizánětlivá.

    Četl jsem, že někdo má tzv. suché lůžko po extrakci, tedy nějaký bolestivý zánět v tom místě. Proto mám teď půst a jsem bez jídla. Akorát večer jsem měl trochu hlad, ale to se zažene čajem. Ani dnes nebudu jíst, možná něco večer. Nestojím o to abych si to místo narušil a nebo zanesl jídlem které tam uvázne a začne to bolet. Lidé drží půsty běžně i několik dnů bez problému.

    Pak asi 5 dnů jíst opatrně. Jinak bez blesti, už je to týden.
    nejde o doporučení, pouze pro studijní účely

  2. #2
    Junior Member soles avatar
    Členem od
    Nov 2013
    Příspěvky
    22
    Díky za pěkný popis, čeká mě to v listopadu. Ze samotného trhání strach ani tak nemám, ale jak popisuješ, to hojení rány může být nepříjemné. Jsem zvědav, jak budu bojovat s hladem.

  3. #3
    Junior Member Dědek avatar
    Členem od
    May 2017
    Příspěvky
    8
    Tak to mě tedy nikdo neřekl, že bych neměl jíst. Vyndavali mi spodní a řekli nejíst zhruba 2-3hod, jinak prý ok. A s tím hojením, také prý záleží jestli je to právě spodní nebo horní. Horní má lehčí průběh. Já měl nateklou pusu ještě týden poté a otevírat pořádně pusu se mi podařilo také po více jak týdnu .

  4. #4
    Administrator admin avatar
    Členem od
    Oct 2013
    Příspěvky
    221

    Quote Originally Posted by Dědek View Post
    nejíst zhruba 2-3hod, jinak prý ok. A s tím hojením, také prý záleží jestli je to právě spodní nebo horní. Horní má lehčí průběh.
    Ano na papírku co jsem dostal je uvedeno toto časové rozmezí. Jinak mi teď nedávno extrahoval další stoličku, tentokrát ne dolní ale horní v zadu (osmička).Dal mi dvě injekce, ani moc nebolelo a je asi 13 hodin po zákroku a ještě mě to nezačalo bolet, možná ani nezačne. Chtěl bych podotknout, že tyto dvě extrakce byly naprosto bez problému. Věnoval se tomu snad necelých 30 sekund a byla venku. 15 minut jsem měl mít v puse tampon a asi to pomohlo vytvořit na místě krevní sraženinu a zabránilo delšímu vytékání krve. Tam asi jde o to aby tam ta sraženina zůstala dokud se to pod ní třeba během 48 hodin alespoň částečně nezahojí. Bylo to docela v pohodě. Měl jsem z toho poprvé strach ale teď už tedy ne...
    nejde o doporučení, pouze pro studijní účely

+ Přidat Příspěvek
+ Nové Diskuzní Téma

Thread Information

Uživatelé prohlížející tuto Diskuzi

Tuto Diskuzi prohlíží právě 1 uživatel. (0 uživatelé a 1 návštěvníci)

Tags for this Thread

Práva přispívání

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.