Ještě u nás nemáte účet? Vytvořte si ho teď a nebo se přihlaste.
+ Přidat Příspěvek
+ Nové Diskuzní Téma
Výsledky 1 až 4 z 4

Thread: Darování vajíček - pro a proti

Darování vajíček - pro a proti

Dobrý den, ráda bych s někým probrala darování vajíček, protože ve svém okolí mají většinou všichni na toto téma velmi negativní pohled. Já to dárcovství zvažuji, ale když to někde zmíním, tak se akorát dočkám reakcí typu: "a to chceš, aby po světě běhalo xy tvých dětí a ty jsi o tom ani nevěděla?" nebo "a víš, co to udělá s tvým tělem, ta hormonální stimulace bude peklo". Mně to ale přijde jako super způsob, jak někomu můžu třeba pomoci k úplné rodině. Mám totiž jednu blízkou kamarádku, která otěhotněla jen díky darovanému vajíčku, takže i proto k tomu mám spíše kladný vztah. Co si o tom myslíte vy? Samozřejmě budu rád za všechny komentáře, i pokud nejste zastánci darování vajíček, ale prosím konstruktivně a ve vší slušnosti, děkuji.

Zdravím, já jsem byla darovat vajíčka už dvakrát a mám na to takový názor, že ta genetika není to jediné, co dělá člověka rodičem. Dítě se sice narodí díky darovanému vajíčku, ale vychovávají ho potom lidi, co po něm toužili a mohou ho mít právě jen díky tomu, že někdo šel to vajíčko darovat. To si musí každý sám srovnat v hlavě, pokud do toho darování chce jít a nesmí se nechat ovlivnit tím, co si o tom myslí ostatní :-) Co se týče té hormonální stimulace, tak ano, je to určitá zátěž pro tělo, ale každá žena reaguje na hormonální léčbu jinak – zatímco některé to mohou pociťovat intenzivněji, jiné to zvládají poměrně bez problémů. Já to třeba měla úplně v pohodě. Pokud se rozhodnete pro darování, lékaři vám určitě vše podrobně vysvětlí a zhodnotí váš zdravotní stav, abyste do ničeho nešla s obavami.

Moc děkuji za odpověď, zase mě to do toho darování trochu povzbudilo :-) Můžu se ještě zeptat, na které klinice jste byla darovat a jak jste tam byla spokojená?

Byla jsem na klinice IVF ve Zlíně :-) je to rozhodně jedna z nejlepších (ne-li nejlepší) klinika u nás. Má moderní zázemí a super doktory, kteří jsou fakt kapacity ve svém oboru. A jejich kompenzační program je taky moc fajn, za odběr dávají až 33 000 Kč.

+ Přidat Příspěvek
+ Nové Diskuzní Téma

Thread Information

Uživatelé prohlížející tuto Diskuzi

Tuto Diskuzi prohlíží právě 1 uživatel. (0 uživatelé a 1 návštěvníci)

Práva přispívání