Je pravda, že při použití rafinovaného řepkového oleje tento obsahoval nenascené trans kyseliny?

Zde tvrzení k tématu proč se používá u křupek palmový olej a ne olej řepkový:

Na fritování nebo smažení brambůrek se používá řepkový olej té nejnižší kvality a není ztužený.
Pro výrobu arašídových křupek, protože se nesmaží a nefritují a olej se používá pouze k výrobě arašídové pasty, není možné používat neztužený tuk/olej.
V období vzniku produkce arašídových křupek v roce 1972 – 1995 se používal rafinovaný řepkový olej, kde po té bylo zjištěno vysoký obsah trans nenasycených kyselin,
které jak je známo jsou rakovinotvorné
. Naše firma uchovává palm. olej při teplotě do 65°C, kdy nedochází k jeho chemickým změnám. Ano při smažení a fritování dochází k jeho změnám a tím se stane zdraví škodlivým, proto výrobci brambůrek a Chipsů byli nuceni tento olej přestat používat.
Proto se pro výrobu tohoto výrobku a jiných jako jsou např. čokolády, sušenky, všechny aromata použité do potravin, drogérie atd. začal používat Palmový olej.
Jeho struktura a udržitelnost je nenahraditelná jiným tukem pouze v případě, že by jsme museli jiný tuk zahřívat nad 75°C a přidávat do něj stabilizátory udržitelnosti a tím se dostáváme do problému se zdravou výživou. Výhodou palmového oleje je tuhnutí při pokojové teplotě a náhradou a adekvátní náhradou je kokosový tuk, který je o cca 20kč/kg dražší.
Nyní jsme certifikovaní zpracovatele celosvětové organizace RSPO SG palmového oleje v Malajsii, kde řádně platíme poplatky za obnovu palmových hájů a udržitelnosti jejich zdrojů. Odebíráme olej pouze od certifikovaných zemědělců, nad kterými dohlíží organizace RSPO, která řídí jejich těžbu a výsadbu.