Ještě u nás nemáte účet? Vytvořte si ho teď a nebo se přihlaste.
+ Přidat Příspěvek
+ Nové Diskuzní Téma
Výsledky 1 až 2 z 2

Thread: Stres Nervozita střevní problémy

Stres Nervozita střevní problémy

Ahoj je mi 14 let a mam takový problém v posledních 3 letech mam takový problém jsem furt docela ve stresu kvuli škole atd a mam problémy jako prudké stloustnutí bolesti a křeče žaludku atd poslední 2 roky jsem prudce přibral asi z 60 na 89 kg a a začal jsem mít problémy s tím žaludkem atd a proto se chci zaptat jestli to může na mě něco zanechat a jestli to mám řešit. A popřípadě jak ? Děkuji za odpovědi

ano, určitě je moudré zdravotní komplikace řešit a nenechat to zhoršit.
    určitě efektivní bude zapracovat na odstranění příčiny, tedy asi toho stresu.
    do vyhledávače jako je www.google.cz zadejte:
    jak zmírnit stres ve škole
    jak se nestresovat škola

otevřete si od každého asi 6 stránek a udělejte si výpisky toho jak je možné stres zvládat. Výpisky si dejte na stůl aby na ně bylo vidět. Zamyslete se nad tím a mě pomohlo používat utvrzovací výroky. Tedy říkat si pro sebe například:
    jsem schopný
    přemýšlím s klidem
    a při každém výroku tomu věřte a pokud to budete neustále používat bude to na vás působit že opravdu se stanete schopnějším a klidnějším.
    Někdy jde stres zmírnit, jindy je potřeba si uvědomit, že s stresem nic nezměním a je škoda si tím tedy kazit zdraví a dostávat se tím ještě do větších problémů

také je dobré vyvíjet nějakou aktivitu, která pomůže se odreagovat od stresujících myšlenek, například sport, procházka lesem, čtení knihy, oblíbená činnost na PC nebo na zahradě.

ohledně těch křečí, tloustnutí je také dobré se podívat na zdravé stravování. Já si myslím, že je vhodné omezit mléčné výrobky, pečiva, maso a jíst jednoduché snídaně/svačiny, například jablka, nebo například jen mrkev syrovou, nebo jen kedlubnu syrovou. Když se to kombinuje (zvláště sladké s moukou/pečivem), může to kvasit. Jde o zvyk.
    nejde o doporučení, pouze pro studijní účely

+ Přidat Příspěvek
+ Nové Diskuzní Téma

Thread Information

Uživatelé prohlížející tuto Diskuzi

Tuto Diskuzi prohlíží právě 1 uživatel. (0 uživatelé a 1 návštěvníci)

Práva přispívání