Máte zkušenosti s výrobou Vitaminu C zabaleného v sojovém lecitinu - liposomální vitamin C?
zde je instruktážní video k výrobě liposomálního vit. C: https://www.youtube.com/watch?featur...&v=THPgVv14byM
a zde přepsaný postup (nemusí být přesný, proto se prosím podělte o Vaše zkušenosti)
Potřeby:
2 misky
2 plastové lžičky
1 mixér
1 ultrazvuková čistička
Uzavíratelná čistá sklenice
Ingredience:
Vitamin C (kyselina askorbová)........30 gramů
Sójový lecitin (gen. nemodifikovaný)..30 gramů
Jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný)..15 gramů
Voda (měkká voda destilovaná může být vhodnější pro vstřebání)
Jinými slovy:
2 díly vitaminu
2 díly lecitinu
1 díl sody.
Vitamin a soda se zalije vodou a smísí (šumí)
Lecitin se zalije vodou a smísí
15 minut čekat
Rozmixovat směs vitaminu a sody v mixéru
Přilít do mixéru směs lecitinu a dolít vodou aby celková směs měla objem 0,5 litru (kapacita ultrazvukové čističky)
znovu mixovat
Nalít směs do ultrazvukové čističky a 30 minut (nebo i o chvíli více) nechat pracovat. 10 minut po odpěnění by mělo být hotovo. Čistička se zahřívá a proto po 30 minutách je i tekutina dosti teplá což není dobré. Teplota směsi by měla být pod 32stup. celsia, zdroj
Směs nalít do sklenice a vložit dolů do lednice
Užívat po částech, na lačno, denně asi půl skleničky. pokud je průjem, znamená to, že je toho moc
----
Moje matka spotřebuje asi max. 7g. směsi denně. 0,5kg vit. C, 0,5kg lecitinu / 6 měsíců
Někdo zde pije až 12g vit. C denně.