Zde přepis informací k Tibetské houbě (kefírová houba)
Tibetská houba
Houba byla pěstována tibetskými mnichy a má následující uzdravující účinky:
reguluje obranné látky organismuuzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v céváchuzdravuje slinivku, játra a slezinuuzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kamenyuzdravuje žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředyuzdravuje ledviny a kontroluje močové cestyhouba vyvíjí antibiotika a hojí zánětyreguluje tlak krvezadržuje metastáze a brzdí jejich vývojbrání rychlému stárnutíbrání únavě a skleslosti způsobené stresem
Pro jednu osobu: 2 polévkové lžíce houby zalijeme 1/4 l nesvařeného mléka ve skleněné nádobě a přikryjeme plátnem, obvazem nebo papírovým ubrouskem. Nádobu necháme stát na světlém místě při pokojové teplotě. Po 24 hodinách zamícháme dřevěnou nebo umělou lžičkou a přecedíme přes plastové sítko. Nepoužíváme kovové nádobí" Houbu propláchneme v sítku tekoucí vodou a vrátíme do umyté sklenice. Opět zalijeme mlékem. Pijeme 20 dnů každý večer před spaním. Pak následuje 10 dnů přestávka, kdy mléko nepijeme. Houbu během přestávky čistíme asi 1x za tři dny a vždy ji zalijeme trochou mléka. Vydrží i 1-2 dny ve vodě. Zdravá houba se po 17 dnech zdvojnásobí.
Houbu přivezl z Indie prof. UNI Klinik Glivice, kde pracoval pět let. Onemocněl tam rakovinou jater a díky houbě se úplně uzdravil. Na jeho prosbu mu mniši dali kousek houby. Přeje si, abychom o houbu pečovali, aby pomohla ještě mnoha lidem.