Ještě u nás nemáte účet? Vytvořte si ho teď a nebo se přihlaste.
+ Přidat Příspěvek
+ Nové Diskuzní Téma
Výsledky 1 až 2 z 2

Thread: Zápal plic - jak se léčí a příčina?

Zápal plic - jak se léčí a příčina?

Jaké jsou nejjednodušší a nejefektivnější způsoby jak vyléčit zápal plic (pneumonie)? Co je příčinou zápalu plic? děkuji

-------

Konvenční léčba a její úspěch
    na internetu čtu, že v plicích se nachází zánět a že při zápalu plic je zahájena léčba antibiotiky. Antibiotika se nesmějí vysadit bez svolení lékaře. "Ve většině případů je tato léčba úspěšná. Pouze v cca 10% případů léčba selhává." CPZP.cz: "Dojde-li k nákaze u jinak zdravého jedince, plně postačí léčba antibiotiky."

Další rady při zápalu plic / pneumonie
    - "Během léčby je nutno dodržovat klid, zprvu vždy na lůžku, zdržet se konzumace alkoholických nápojů a nekouřit. Důležitý je dostatečný přísun tekutin (bylinné čaje na onemocnění dýchacích cest, minerální vody) a pestrá strava." "Tekutiny ředí sekret, čímž se usnadní jeho vykašlávání. Nedávejte během léčby mléko a mléčné výrobky, které ještě zvyšují tvorbu hlenu." "Suché a přetopené prostředí zhoršuje průběh nemoci"

- "Zcela zásadní je klid na lůžku s lehce vyvýšenou hlavou a trupem, který usnadní dýchání a odkašlávání. Dostatečný pitný režim zlepší obranyschopnost organismu a usnadní odkašlávání."

- "Na začátku je důležitý klid na lůžku, později je vhodná dechová rehabilitace. Lékař může předepsat inhalace (domácí lze připravit z mateřídoušky či tymiánu) a nějaký přípravek ze skupiny léků ovlivňujících tvorbu hlenu a usnadňujících vykašlávání, nejspíš sirup. To je velmi důležité, neboť s hlenem se zbavuje organismus usmrcených nebo částečně paralyzovaných bakterií"

- "Prospěšné jsou zábaly hrudníku. Pacient by měl pobývat v prostředí o pokojové teplotě, vzduch může být zvlhčen zvlhčovačem vzduchu nebo např. pokládáním vlhkých tkanin na topení."

Co mi z toho vyplývá?
    - k lékaři (antibiotika)
    - klid na lůžku
    - zvýšený pitný režim
    - zvlhčení vzduchu
    - Google: "přírodní antibiotika"
    nejde o doporučení, pouze pro studijní účely

U mě zápal plic byl způsoben přecházením chřipky v zimním období. Asi jsem to měla nějakým způsobem spojené i s neléčenou bronchitidou. Brala jsem tři týdny antibiotika, laktobacily, wobenzym, dodržovala pitný režim, měla klid na lůžku a jak se zde také píše, udržovala jsem vlhkost vzduchu v místnosti. Bylo to pekelné, bránice mě z toho kašle už tak bolela, že kašlat byl pro mě horor.

+ Přidat Příspěvek
+ Nové Diskuzní Téma

Thread Information

Uživatelé prohlížející tuto Diskuzi

Tuto Diskuzi prohlíží právě 1 uživatel. (0 uživatelé a 1 návštěvníci)

Práva přispívání