Bojíte se hemoroidů?
Rodiče už tímto neduhem občas trpí.
Nevíte co použít na jejich minimalizaci?
Jasně každý říká, jsem mladý mě se to netýká, ale roky plynou jako voda a je důležité dbát na prevenci.
Znáte někoho kdo tímto také trpí?
Bojíte se hemoroidů?
Rodiče už tímto neduhem občas trpí.
Nevíte co použít na jejich minimalizaci?
Jasně každý říká, jsem mladý mě se to netýká, ale roky plynou jako voda a je důležité dbát na prevenci.
Znáte někoho kdo tímto také trpí?
Já sama jsem s hemeroidy zatím naštěstí neměla nikdy žádné problémy, ale známá na ně hodně trpí a občas, když mi popisovala problémy, které kvůli hemeroidům má, tak mi bylo fakt líto nejen jí, ale i všech ostatních, kteří mají stejný problém. Pamatuju si, jak jsme jednou šli na kafe a ona byla celá nešťastná a svěřila se mi, že celou noc v podstatě nespala, protože seděla na záchodě (ona to má ještě komplikovanější kvůli zácpám), snažila se „vyprázdnit“ a normálně brečela bolestí. U doktora s tím zatím ještě nebyla, snaží se to léčit sama hlavně prostřednictvím laktulózy na tu její zácpu a na hemeroidy samotné si kupuje nějaký hemodin či co. Taky vím, že si pořizovala kvůli tomu bidet, aby se pokaždé mohla pořádně opláchnout.
Já samotná s tím zkušenosti nemám, ale můj taťka ano. Není to žádná sranda, ale on prostě k doktorovi s tím nechce jít. Užíval na to už celou řadu mastí. Často se koupá v dubové kůře i když to spíše častěji, nyní zřídka. Co vím, tak má v současné době také mast hemodin a je s ní moc spokojený, obsahuje totiž výtažky z dubové kůry. Předtím měl nějaké čípky nevím už název, je to delší dobu, ale ty byly prý šílené a štípaly.
Ahoj, taky se chci podělit o zkušenost. Mě se vytvořily hemeroidy v těhotenství a doposud mě trápily. Byla to šílená bolest, pálení a občasné krvácení. Vyzkoušela jsem spoustu mastí, tablet, čípků, koupelí ale největší spokojenost jsem měla s Anurexem. Jde o zmražení hemeroidů, domácí metoda. Balení jsem objednala na internetu, je cenově přijatelné a výsledek opravdu stojí za to. Od té doby se mi hemeroidy už vůbec nevrací.
Jako prevence se doporučuje pravidelně pít heřmánkový čaj a dostatečný pohyb (rychlá chůze nebo běh). Naopak je riziková dlouhodobá sedavá práce, ale vhodné nejsou ani silové sporty, např. posilovna.
Já bohužel také trpěl a teda nikomu to nepřeju. Zašlo to tak daleko, že jsem vyhledat lékařskou pomoc a šel na operaci tady- https://defekace.info/otazky/onemocneni/hemoroidy/ přečtěte si i info tady můžu jedině doporučit aspon mám už konečně klid
1. Jezte více vlákniny (zelenina, ovoce, obiloviny) a vypijte 1,5-2 litry vody, abyste předešli zácpě.
2. Pravidelně se hýbejte: procházky, cvičení každých 30-60 minut, vyhýbejte se dlouhému sezení.
3. Netlačte na toaletu, držte se měkké stravy.
4. Udržujte si zdravou hmotnost, abyste snížili tlak na cévy.
5. Také můžete navštívit proktologa na konzultaci https://doctorpro.pl/wroclaw/services/proctology.
6. Udržujte anální hygienu: teplá voda, jemné přípravky.
7. Vyhýbejte se stresu a nadměrnému posilování.
Tuto Diskuzi prohlíží právě 3 uživatel. (0 uživatelé a 3 návštěvníci)